Ni kan numera se och höra mig. På min kanal på Youtube så visar jag skivor för alla intresserade, som en del av Youtubes Vinyl Community, där skivsamlare från hela världen delar med sig av sina samlingar och musiktips. Min Youtubekanal kan ni hitta om ni följer denna länk!

Senast uppdaterad:

2015-02-15


                                                                

Välkommen till Retrogalaxen!
Av någon anledning så försvinner bakgrundsbilden här när sidan öppnas med Internet Explorer så just nu ses sidan bäst i Firefox eller Google Chrome!
Denna sida startades 2001 som en recensionssida med en nyhetssida för musik och har sen dess vuxit till denna guide för alla som gillar 80-talet, dess kultur, medier, underhållning och nöje. Detta är en hyllning, min hyllning, till 80-talet!
Du som då söker nostalgiska tillbakablickar på 80-talsmode, trender och frisyrer kommer dock att bli besviken, eftersom mitt intresse för sånt genom alla år varit lika med noll. Jag har valt att koncentrera mig på underhållning, musik och media.  Bakgrunden till denna sida kan du läsa om här. På Retrogalaxen kan du läsa om detta:

- MUSIK: Läs om artisterna, hitsen, trenderna och listorna som alla följde då (som sträcker sig från 80-talets melodifestivaler, USA-och Englandslistor, artistdiskografier, låtfakta m m). Välj själv det musikaliska årtal du vill läsa om!

- TV-PROGRAM: Läs om de TV-serier och program som vi bänkade oss vid på 80-talet! Här finns allt från de underligaste barnprogrammen och deckarserierna till såporna, underhållningsprogrammen och frågesporterna.

- RADIOPROGRAM: Vilka radioprogram och radioprofiler blev klassiska under detta decennium? Minns allt från programmen som egentligen var till för de äldre men som man ändå inte kunde låta bli att lyssna på till de klassiska ungdomsprogrammen som skapade de största namnen.

- HÄNDELSER: Vad hände i nyhetssändningarna på 80-talet? Läs om de viktigaste händelserna, sorterat efter årtal, kryddat med lite åsikter och fakta bakom nyheterna.

- RECENSIONER: Jag recenserar och tipsar om skivor som du hittar på second handaffärer och loppmarknader.
Och recensionerna är den enda avdelningen som är befriad från 80-talsregeln och där musik från genrer som euro, vocal trance och modern pop- och soul från även 90-tal och 2000-tal förekommer. Kanske inte nostalgi så mycket, men väl genrer med artister som oftast förtjänar ett bättre rykte än de har idag. Detta kan också ses som en hyllning till fenomenet second hand...

- ROCKPRINTERN: Läs senaste nytt om 80-talets artister och vilka skivsläpp med dessa som kommer inom kort.

- FILMBANKEN: Kolla in filmklippen där jag tipsar om videor från Youtube på mindre kända eller bortglömda 80-talshits, liveframträdanden samt även klipp från TV-serierna du hunnit glömma.

- KURIOSAKAMMAREN: En specialsida med lite smått och gott från 80-talet som jag lägger in titt som tätt. Det kan vara en hyllning till ett speciellt 80-talsprogram, till en speciell personlighet från 80-talet, krönikor eller allmänna tillbakablickar från 80-talet.

- LÄNKAR: Här kan du fortsätta utforska 80-talet på webben genom att söka bland de länkar som finns här. Det är både länkar till olika 80-talsartisters hemsidor, andras hyllningssidor till 80-talet, hyllningssidor till nåt 80-talsfenomen eller webradiokanaler med 80-talsmusik!

- GÄSTBOK:
Du kan mer än gärna lämna kritik, beröm och förslag eller bara berätta minnen från 80-talet och jag lovar försöka besvara dem så gott det går. Tänk dock på att vett och netikett gäller även i Retrogalaxen. Ni kan också maila mig

Hoppas att detta ger dig en ordentlig dos och av nostalgi. Sidan kommer att uppdateras titt som tätt. Mycket nöje
!

/Jörgen Stafrin
Webmaster
SENASTE UPPDATERINGARNA:

15/2
Recensioner: Ännu fler nya recensioner, denna gång med mycket soul, som Chaka Khan, Dionne Warwick, Delegation och Ruby Turner. Dessutom dom senaste plattorna med Depeche Mode och Jamiroquai och en klassiker med Gazebo och en tidig Suzzies Orkester.

Rockprintern: Steven Strange död, nya plattor från Blancmange, Giorgio Moroder, The Blow Monkeys och Jimmy Sommerville samt liveplatta och konsertfilm med Devo.

Filmbanken: Två klipp med Visage för att hylla Steven Strange!


21/12 
Filmbanken: Nyare låtar med gamla 80-talsartister. Hur låter artister som OMD, Midge Ure, Spagna, Simple Minds, Propagandas Claudia Brücken, Chrissie Hynde och Pet Shop Boys idag? 
Dessutom två hela program från 80-talet av Top Of The Pops


Recensioner: Fler nya recensioner har fyllts på, nu med ännu en New Musik-skiva, Björn Holm och två plattor med Blancmange.

Rockprintern: Kaj Kindvall pensioneras från radion

Free Web Hosting