BAGEN

En annan av 80-talets profiler var Cia Berg, idag Cia Soro. "Bagen" var en topplista där Cia Berg på sitt eget galna och sjuka sätt presenterade listan. Hon hade, på den tiden, tandställning och olika kreationer varje vecka och gapade, skrek och hade sig. Men i början av 80-talet var hitlisteprogram inte så vanligt i Sverige, och rockvideor i TV väldigt sällsynt, så för oss listfreaks var det ju ett andningshål. Dessutom utvecklade man programmet med en andra programdel, där man visade en konsert med en högaktuell eller populär artist. 1985 lades "Bagen" ner och ersattes, 1987, av det mer sansade "Listan".

     Cia Berg gjorde 1991 just "Listan" på precis samma utflippade stil som i "Bagen", sju år tidigare. Sen gick hon till TV 3 och gjorde diverse program innan hon testade att bli skådespelerska i den utskällda filmen "Lust", med Gerhard Hoberstorfer. Sen blev hon sångerska i rockbandet Whale tillsammans med dåvarande pojkvännen Henrik Schyffert, och bor idag på Sardinien och driver bokhandel samt exporterar varor till Sverige.
     Cia Berg som programledare, med sina överdrivna miner och galna infall, har jag aldrig tålt men då var "Bagen" riktigt bra, just för att man för första gången fick se rockvideor i svensk TV. Det har, ska det sägas, släppts en LP-skiva med musik från "Bagen", men dock enbart innehållandes stök, musikslingor och dansgrooves.
Välj ny TV-serie

Free Web Hosting