LISTAN

En annan ungdomsprofil från 80-talet var Annika Jankell. 1987 så var hon och Staffan Dopping programledare för en topplista som listade de svenska låtar som spelades och köptes mest i riket. "Listan" hette programmet och detta första år så hade man en studio med scen där folk stod och minglade och programledarna skämtade och stojade med sig själva och artisterna mellan videorna. När programmet sen var slut så sa Dopping eller Jankell:

"Jag tror vi stannar där..."
Varpå alla i studion satte upp händerna som ett stopptecken. Ganska coolt... 
     Sen så lämnade Staffan Dopping programmet och Annika Jankell sände listan själv 1988-89, då hon flanerade runt bland Stockholms sevärdheter och visade videor.
     1990 så slutade även Jankell programmet och Peter Wahlbeck och Blossom "Afro-Dite" Tainton tog vid. De gjorde programmet till en liveshow från Berns med framträdanden, intervjuer och videor. Detta var alltså innan Wahlbeck var utflippad stå-uppkomiker och skådis så han framträdde närmast normal vid denna tid. Blossom Tainton var vid denna tid känd som dansare, körsångare och aerobicsinstruktör.
     Våren 1991 så tog Cia Berg över. Som jag nämnde i samband med "Bagen" så ändrade hon riktning helt på programmet och stod i en studio och fjantade sig mest. 
     Hösten 1991 så slutade Martin Timell ungdomsprogrammet "Bullen" och tog över "Listan". Timell vandrade runt i ett höghus och fånade sig, men lyckades en gång att få Alice Cooper att agera gästskådis.

     1993 så gjordes "Listan" om, bytte namn och ansikte till "Popitopp" och fick Johanna Westman programledare och 1995 blev programmet "Voxpop" med programledare som Magnus Carlsson, Henrik Ohlsson och Josefine Sundström. 
     Annika Jankell jobbar på P4 och Staffan Dopping blev fort mogen och tog avstånd från alla sina gamla ungdomsprogram på SVT och jobbade i P1 och på TV-nyheterna. Idag är han seniorkonsult på K-Street Advisors. Som kuriosa kan jag nämna om de andra nämnda programledarna att Peter Wahlbeck ju blev skådis och komiker, Blossom Tainton vann Schlager-SM 2002 och gör hälsoprogram i TV, Martin Timell snickrar och driver med idrott i TV 4 och Cia Berg driver affär i Italien.

Välj ny TV-serie

Free Web Hosting