SKIVOR FRÅN VETLANDA

Att höra gamla schlagers från stenkaketiden på 30-40-talet idag i radio är i det närmaste omöjligt. Däremot att hitta själva kakorna på loppisar är relativt lätt. Detta var helt annat på 80-talet då diggarna av Sven-Olof Sandberg, Ulla Billqvist och Ernst Rolf hade sitt eget program i det massivt populära "Skivor från Vetlanda" med Lars-Göran Frisk. Programmet är ett av SVTs långkörare genom historien med hela 700 program från 1977 till Frisks död 1999. Lars-Göran Frisk fick sitt program genom att 70-talets programchef i Sveriges Radio Stig Tornehed blivit mäkta imponerad av Frisks enorma skivsamling. Därefter blev det en sändningstid, främst på lördagskvällarna, och oftast med en lyssnarsiffra på en halv miljon ända in i slutet. 
     Lars-Göran Frisks radiostil var karaktäristisk med en rätt ljus röst som lät som om han läste konstant innantill i staccato. Men programmet kunde vara rätt trevligt i lagoma doser med en skön flashback till tillbaka det svenska 1900-talets mellankrigsdagar.
     1999 avled alltså Lars-Göran Frisk och efter mycket funderingar så beslutades det att Frisks stora skivsamling skulle övertas av Melodikryssets nuvarande programledare Anders Eldeman.


Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting