SUPERSVARARNA

En sak är säker, det fanns lika många frågesporter på 80-talet som det finns dokusåpor på 2000-talet. Denna är en av de mest långlivade från det gyllene 80-talet och presenterades av Lars-Gunnar Björklund och gick ut på att två kändisar tävlade mot varandra i att svara rätt på frågor som Lars-Gunnar ställde i olika ämnen. Svarade man rätt så tändes en lampa på en stege och den som nåt till toppen av stegen vann. Och vinnaren fortsatte som herre på täppan i tre ronder och mötte nya kändisar hela tiden. Programmet gick ända fram till 1994 och det är väl tveksamt om det fanns nån kändis som inte var med åtminstone en gång och en rond.
     Nåt som imponerade mig var alltid priserna. Det blev ju dyrare och dyrare priser för varje rond men minsta priset var alltid en fotvandring i fjällen och det vore kul och veta hur många kändisar som verkligen var intresserade av vinsten och utnyttjade den fotvandringen.
     Supersvararna blev en storsuccé och hade miljontittarsiffror varje vecka och i samband med succén så släpptes det ett antal böcker med frågor från TV-serien.
     Lars-Gunnar Björklund var dessutom en sportfanatiker och fantastisk kommentator åt radiosporten och gjorde många legendariska radioreportage och samlingsband med gamla referat.
Välj ny TV-serie

Free Web Hosting