SOULCORNER

För soulälskare fanns ett superprogram i Soulcorner med Mats Nileskär, som var enormt kunnig och dessutom har en av radiovärldens häftigaste röster där han viskar sig fram på skånska. Han intervjuade alla de stora stjärnorna på ett fenomenalt och kunnigt sätt och spelade låtar som endast han själv hittade i affärerna. Det var ett program som runt 1990 fick mig att börja lyssna på amerikansk soulmusik en hel del och jag gillade skarpt intervjuerna med artister som Chaka Khan, TLC och Incognito. Dessutom var det få som kunde beskriva den amerikanska stilen och musiken så noga som Mats Nileskär. 
     Ju längre framåt 90-talet programmet kom, ju mer kom hiphop och rap med i bilden. Man försökte med två timmars sändning där timme ett var soulmusik och timme två rap och hiphop och till slut bytte programmet namn till P3 Soul och spelade mest hiphop.
Jag erkänner direkt, jag har aldrig gillat hiphop och jag har alltid hävdat, och kommer alltid att hävda, att hiphop och soulmusik är två skilda musikstilar, oavsett hur besläktade de är med varandra och tycker att programmet förstördes under 90-talet. Men fortfarande sänder P3 och Mats Nileskär P3 Soul i samma stil.Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting