ROCKBOX

"Rockbox" var andningshålet på måndagkvällarna för hårdrocksälskare och startade 1984, då utan en fast sändningstid. Per Fontander hette programledaren som spelade musik som var tuffare än Europe och Def Leppard men mjukare än King Diamond och Entombed.

     Jag lyssnade enbart på programmet vid ett fåtal tillfällen (jag hade blivit ombedd av en kompis att spela in ett band från det programmet) och kom för all framtid att hata heavy metal. Det mest klassiska programmet var när Per Fontander hade fått idén att lyssnarna skulle spela in var sin egen version av Deep Purples "Smoke on the water" och skicka in den och den mest udda versionen vann. Det kom in de mest sjuka versioner på band, folk som rapade, slog på pinnar och gurglade fram låten. Vinnaren spelade på motorsåg till trum- och baskomp. 
     Från 1988 hade man inslaget "Månadens LP" där lyssnarna fick rösta på en LP som man sen spelade en låt från varje vecka till nästa omröstning. Inte sällan förekom också demoinspelningar i programmet och ibland också livekonserter. 1989 lades programmet ner med ett två timmar långt program med tillbaka blickar, tävlingar, musik och gäster. Nostalgiker kan dock besöka denna hyllningssida till programmet där alla sändningslistor och en del klipp finns upplagda.
     Per Fontander jobbar än på Sveriges Radio, men numera på den lokala kanalen Radio Stockholm och sysslar med allt annat än hårdrock idag. Han sänder nämligen samhällsprogrammet "Magasin 4".
Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting