RING SÅ SPELAR VI

Många äldre är väldigt morgonpigga och dessa har sen 1968 gått upp monstertidigt på lördagmorgnar för att höra detta klassiska önskeprogram som går än i P4. "Ring så spelar vi" är förstås mest förknippat med Hasse Telemar som ledde programmet under flera decennier. Han satt i en studio och pratade med lyssnare, ställde en fråga och lät lyssnaren vinna skivor varpå denne fick höra sin favoritlåt. Lagom mysigt och stilla på en lördagmorgon. Och programmet är väl det ultimata morgonprogrammet. Det skulle slå ganska fel om man försökte experimentera med att lägga det t ex klockan 20.00 på kvällen istället. Och vi radionostalgiker glömmer väl inte Telemars klassiska fraser:
"Värmland slutsiffra 6 får ringa!" eller:
"Det är en storchansfråga. Det ligger 6 skivor i potten!"
Idag drivs programmet av Lisa Syrén och programmet har höga lyssnarsiffror än, trots att det inte ändrat utseende alls. Och jag är säker på att Syrén gör sitt bästa och är duktig, men de må ursäkta, Hasse Telemar var klassikern i programmet och jag tror att hon och de eventuella efterföljarna kommer att få problem med att försöka göra programmet lika minnesvärt som han. Hasse Telemar avled för övrigt 2012.
     När programmet 1973 visade sig vara en massiv succé så startade man en ungdomsvariant, upplagd i samma stil, som hette "Upp till 13".Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting