RAKT ÖVER DISC

1980 var den före detta Ola & The Janglers-medlemmen Claes Af Geijerstam fast besluten om att få sända i Sveriges Radio. Han fick under slutet av 70-talet hoppa in som vikarie i musikprogrammet Skivspegeln och efter mycket tjat och om och men så fick han en tid under programmets sommaruppehåll göra Rakt Över Disc. Programmet blev en stor succé. "Clabbe" blandade fräcka discohits och häftiga rocklåtar, anpassade för beachpartyt eller discot, med sketcher och senare lek med mikrofonen. Dessutom sände han Rakt Över Nyårsdisc varje nyårsafton där han spelade årets bästa hits i en partajig mix.
     "Clabbe" lyfte detta program till ett klassiskt radioprogram. Som discjockey och programledare var han oslagbar på sommarkvällarna och hans lekar och mixar vid grammofonerna är saknade. Som kändis däremot har hans namn, enligt mig, fått en bitter eftersmak sen jag såg honom i TV 4s program "Idol"! Clabbe har sålt sig dyrt för att få synas och gör det i ett mobbnings- och tramsprogram där han förnedrar folk och dessutom försöker med bortförklaringar försvara det. Ibland får man skämmas, tyvärr...
     Rakt Över Disc flyttade runt bland Stockholmskanalerna efter 1993 och dyker upp numera när Clabbe är discjockey på klubbar och discon. För nostalgiker så kan ni ladda hem snuttar från Rakt Över Discprogram från 80-talet på Clabbes egen hemsida, som bär det fyndiga namnet Rakt Över Hårddisc. Dessutom började skivbolaget Virgin, i samarbete med P3, ge ut CD-skivor med det bästa ur olika årgångar av Rakt Över Disc. Men de hann bara ge ut en årgång (1980) innan Virgins nye chef stoppade utgivningen. Men annars är det otroligt lätt att hitta Rakt Över Discprogram på band om man rotar bland loppmarknaderna.
     Rix Fm anlitade Clabbe 2009, numera P4 har dock haft den goda smaken att använda Clabbe i etern
igen i programmet DJ Clabbe på lördagskvällarna.Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting