NATTSUDD

Att dricka alkohol i TV fick alltid kritik på 80-talet, vilket visade på att man på den tiden ändå insåg att alkohol är en drog. Jacob Dahlin fick på tafsen för sitt "Skål ta mej fan", "Dallas" var livsfarligt med sitt ständiga pimplande och "Nattsudd" var väldigt kritiserat samtidigt som det var uppskattat av många. Programledarna, Svante Grundberg och Björn Wallde, var två skådespelare och komiker som var flitigt förekommande i olika komedier och filmer på 80-talet. I "Nattsudd" satt de i en TV-soffa, med cigaretter, TV-kontroll och flaskor i högsta hugg. De småpratade på sitt eget speciella sätt och pratade nästan hela tiden lågmält i munnen på varandra. Däremellan visade man gamla dans- och- sångsekvenser från 30- 40- och 50-talets film- och musikalvärld. Dessa filminslag, samt Grundbergs och Walldes lysande skådespeleri, var det som gjorde programmet.

     Sen fortsatte duon med skådespelarinsatser i komedier och filmer. Grundberg fick alltid spela vilsna och bortkomna män, som kanotisten i "Göta Kanal" eller den filmande Herr Storch i första "Sällskapsresan", medan Wallde fick spela småskumma besserwissrar.
    Duon återkom tillsammans 1998 när de gjorde en mer familjevänlig variant till "Söndagsöppet", som då gick under Ulf Larssons och Kristin Kaspersens regi, där de satt och drack kaffe och småtjattrade mellan programinslagen. Och hade "Nattsudd" kommit idag så tror jag inte att det hade blivit en sån stor succé när alkohol i TV är vardagsmat.Välj ny TV-serie

Free Web Hosting