MIAMI VICE

"Miami Vice" var genombrottsserien för Don Johnson och som med åren har blivit något av frontfigur för 80-talets deckarserier. En tät och spännande deckare bland knarkkungar, skumma gränder och grymma mördare samt mycket musik och mode skapad av Michael Mann. Polisen Sonny Crockett (Johnson) och Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) infiltrerade sig bland knarkkungar och andra för att sätta fast dem. En spännande deckare, vars signatur jag diggade skarpt som liten. I fem säsonger till januari 1990 pågick serien innan den lades ner. 
     2006 kom en framgångsrik långfilm av serien, åter skapad av Mann, men med Colin Farrell och Jamie Foxx som Crockett och Tubbs. Och förutom dessa två karaktärer, som tydligen inte åldrats ett dugg fast filmen nu utspelade sig i 00-tal, så fanns i övrigt inga övriga kopplingar med TV-serien.  
     Don Johnson försökte ju, vid sidan av, sig på en sångkarriär som gick sisådär, men han fick ändå en Tracksfyra med "Heartbeat". Även Philip Michael Thomas försökte sig på en skivkarriär (jag har faktiskt en platta med honom) men det gick inte alls lika bra som för Don Johnson. Johnson hamnade senare i en annan deckare, "Nash Bridges", som gick på TV 3 för några år sen, samtidigt som han också slogs för att slippa fängelse i USA. Han var nämligen misstänkt för häleri.
Välj ny TV-serie

Free Web Hosting