LÄNKAR


Här kan du hitta länkar till dina en gång favoritartisters hemsidor. Tidigare recenserade jag artisternas sida, men nu låter jag er bedöma själva vad ni tycker om era favoritartisters hemsidor. Kom ihåg att om du vill köpa flera av artisternas senaste plattor och inte kan hitta dessa i en normal affär så finns de ofta att köpa där. Artisterna/Banden är sorterade efter bostavsordning och fler länkar är att vänta.
     I övrigt har jag hittat andra sidor om 80-talet för det finns faktiskt en hel del andra 80-talssidor ute på nätet. De flesta är dock amerikanska och med tiden hoppas jag kunna tipsa om fler amerikanska. Men ett fåtal svenska har jag också lyckats hitta. Här hittar du tips om en del av dessa. En del har hört av sig och frågat om jag inte kan lägga upp deras 80-talssida bland länkarna och det är helt OK. Vill ni ha er sida om 80-talet upplagd här så maila mig så ska jag kolla upp det. 
     Vill man höra på retromusik idag så får man leta bortom s k "public service". 80-tal spelas i form av nån låt då och då, främst då mitt på dagen och gärna nån av dom sönderspelade monsterhitsen. OK, det har blivit lite bättre än det var för några år sen. Men ett ställe att lyssna på mindre kommersiell musik på, under förutsättning att man har bredbandsuppkoppling, ett bra ljudkort och en bra högtalare, är dock via internetradio. Nästan all radio jag hör på idag sker via int
ernetradio. Här kan du hitta länkar till bra radiostationer på internet. Och vet du fler internetradiokanaler med 80-talsanknytning som du vill länka till så maila mig
     Dessutom kommer jag att lägga upp länkar till andra företeelser från 80-talet. Mycket nöje med surfandet.80-talssidor

80-talshits.se
NY
En sida som skriver om flera av dom största singlarna från varje år under 80-talet och dessutom recenserar nya skivor med gamla 80-talsstjärnor. 

Bargain Basement NY
En blogg som visar många udda och mindre kända mainstreamsinglar från 80-talet och vilka kända artister/band som dessa låter som. Man kan även lyssna på låtarna.


Beatbox.se  

En blogg där 80-talsplattor av olika slag recenseras, med en viss förkärlek för svenska 80-talssinglar som inte tillhör det allra mest spelade. En riktigt bra och spännande sida, med många nya musikaliska upptäckter!  

Miss 80s blogg (80-talet - som du minns det och som det var)

Svenska bloggar om 80-talet finns det en del av, men flera av dom är väldigt ouppdaterade. En av få ännu aktiva är Miss 80s blogg som innehåller både tips, bilder, Youtubeklipp och minnen från det gyllene decenniet.

Susannes sida
"Susannes sida" är lite mer annorlunda och udda än de andra. Det är väl inte helt vanligt där man lägger ut sina dagböcker från 80-talet. Även om det mesta dels är skrivet ur en tonårstjejs ögon med texter om kläder, hår, smink, killar o s v så ger det ändå en vissa tankar tillbaka och en del "namedropping" på TV-program, skivor och företeelser passerar i dagböckerna. Hon har även skrivit ner de viktigaste händelserna under 70- 80 och- 90-talet.

Nostalgi för tidiga 70-talister
Denna sidas huvudattraktion är fem enkäter om vad man själv anser är nostalgi inom musik, prylar, TV o s v. Det är riktigt underhållande och bra gjorda enkäter. Dessutom stöter man på ett par ljudfiler också.

Nostalgiforum
För alla som vill träffa andra nostalgifans så finns också ett svenskt diskussionsforum där allt från gamla skolböcker, TV-program, musik, leksaker och drycker avhandlas. Kul ställe att skriva av sig lite nostalgi och delge andra.


This Is Not Retro
En av de bästa utländska sidorna. Detta är en bra sida om du vill ha det senaste nytt om vad dina 80-talsstjärnor gör idag. På denna sida kan du få ett nyhetsbrev om vad artisterna gör, direkt hem i din mail. Och det är noga och bra skrivna nyhetsbrev. Sidan är samma som förut hette "Remember The Eighties", den har bara bytt namn.

Andra 80-talsrelaterade länkar
Music On Vinyl NY
En blogg på engelska där Marcel recenserar singlar ur sin skivsamling, med förkärlek för 80-talslåtar och gärna mindre kända sådana! Nogranna beskrivningar med ljudliga smakprov!

Öppet Arkiv 

På SVTs hemsida kan man numera titta på gamla program i sin helhet från SVTs rika historia som dom lagt upp. "Öppet Arkiv" heter detta projekt och ska uppdatera med nya program kontinuerligt. Ett fantastiskt initiativ av SVT! Här kan man hitta flera 80-talsklassiker, men även äldre och nyare saker. Lite spännande är att man kan hitta avsnitt av SVT-floppen "Lackalänga" här, eller så kan man njuta av ett avsnitt ur den allra första "På spåret"-säsongen från 1987 och det ser inte ut som det brukar.

Lae - Inte bara en stad på Nya Guinea
 
En intressant blogg som har olika ämnesområden, men en av dom är musik från 80-talet där man kan se Youtubevideor på sköna 80-talshits kombinerat med kul fakta kring artisten i fråga..


Mordillo

Hemsidan om den tecknade kortfilmsfiguren med den stora näsan och hans skapare Guillermo Mordillo. Läs om hans historia och se teckningar med Mordillo.

Hitparad.se 
På denna sida kan du se alla den svenska försäljningslistor sen starten till idag och självklart kan du se vad som såldes mest i Sverige under 80-talet, det decennium då dessa listor aldrig redovisades i medierna. Klicka bara på "Arkivet" och skriv in datum och år och de 20 mest sålda singlarna eller albumen visas!

Hyllningssida för Rockbox

En sida som hyllar hårdrocksprogrammet framför alla på 80-talet, "Rockbox" med Pär Fontander. Innehåller bland annat spellistor från programmet och all nödvändig fakta!

Live Aid
En sida om Live Aid galan 1985 och med hela artistprogrammet uppradat minut för minut.

Comodore 64 Heaven

Hyllningssida till Commodore 64 datorerna, dess musik samt spel. Intervjuer med speltillverkare och musikkompositörer. Samt mycket bilder från spelen.

Game & Watch

Hemsida för de klassiska Game & Watch spelen, typ föregångarna till Gameboy. Bilder på klassiska spel och platser för att sälja, byta eller köpa spel.

Hogia PC-museum

Ett riktigt nostalgiforum med gamla datorer från slutet av 70-talet till 80-talets mitt.


Automan
En hemsida som hyllar Chuck Wagner och hans rollfigur som datahalogramsdeckaren Automan. Med bilder, artiklar, intervju med Automans producent Larry Brody, nerladdningar mm.

Ultimate Dallas
En perfekt sida för Dallas-fanet. Intervjuer, nyheter om skådisarna, bilder, fakta, avsnittsbeskrivningar mm mm. Därifrån kan man också komma till diskussionsforumet Soapchat där såpafans (alltså RIKTIGA såpor, inte dokussåpor) från hela världen diskuterar dessa evighetsserier, fast främst Dallas, Dynastin och Falcon Crest.

MacGyver Online
MacGyver visas ju av och till i TV. Till detta kan man då besöka nätets största MacGyver-sida. Den innehåller praktiskt taget allt som man behöver veta om MacGyver. Skådespelarna, avsnittsguide, chatrum, diskussionsforum, misstag samt en full lista över vad MacGyver uppfann i varje avsnitt. Dessutom kan du ladda ner klipp och skriva dina egna fantasiavsnitt av MacGyver. Unikt är att du kan kolla på klipp från en fortsättningsserie som skulle ha startat 2003 som hette Young MacGyver, men som aldrig visades.

Allt om Duck Tales v.3.0  
En bra svensk sida om tecknade serien Duck Tales med episode guide, karaktärsbeskrivning, diskussionsforum och annat.

The Nordic TransFan Association (NTFA)
Hemsidan för Nordens största Transformers-samfund. Du kan läsa fakta om robotarna och de olika Transformersserierna som finns, fakta om filmerna, om leksaker, men framför allt bli medlem i diskussionsforumet och träffa andra trogna fans av serien.

YouTube
Om man vill se rockvideor, TV-serieklipp eller liveinslag från 80-talet så är videoklippssidan YouTube alldeles utmärkt. Du kan också hitta verkliga rariteter, svenska 80-talsvideor som aldrig tidigare visats, liveklipp från utländska TV-program och TV-signaturer du trodde att du hade glömt. Och andelen rockvideor från 80-talet på YouTube är STORT!
80-talsartister

The Alarm 

Alphaville
Bananarama
Bon Jovi
Cutting Crew
Depeche Mode
Duran Duran
Electric Banana Band
Erasure
Hall And Oates
Corey Hart
Gazebo 
Hooters, The

Indochine  (franskspråkig sida)
Howard Jones
Kajagoogoo
Nik Kershaw

Peter LeMarc
Living In A Box
Robbie Nevil
OMD (Orchestral Manouvers in the Dark)
Spandau Ballet 
Shanghai
Midge Ure
Kim Wilde

(mer artistlänkar följer allt eftersom...)


Internetradio

Radiogodis.se
Paradiset för en radionörd som mig. Lyssna på webradio med bara 80-talsmusik dygnet runt eller lyssna på gamla radioprogram från 80-talet eller äldre. Idel klassiker som du kan läsa om i radioavdelningen kan du hitta här. En enorm sida!

Remember The Eighties Radio
En
riktigt bra engelsk webradioshow med Owen Andrews som också går att lyssna på i podversion här och som både spelar de stora hitsen, men också de mindre bortglömda. Lyssna på top 5 från englandslistan från ett visst år eller låten som aldrig borde ha gjorts. Owen Andrews är en bra programledare med kunskap, humor och proffsighet. Det var länge sen den uppdaterades, men dom program som finns är väl värda ett öra!

Sveriges Radio/SR Minnen

Sveriges Radio hemsida har lite roliga klipp utlagt här och var. Framför allt så finns webradiokanalen SR Minnen som repriserar många kul program från 80-talet (samt äldre program också). Enligt mig den del av Sveriges Radio som just nu känns överlägset roligast och häftigast! Maila in till SR Minnen och önska vilket program du vill höra!

Live 365

Stor och välkänd nätradiosida som har program för precis ALLA smaker, mainstream, jazz, 80-tal, trance och klassiskt. Har man lite cash och rätt utrustning och musik så kan man få sända själv också. För att lyssna måste man dock registrera sig och vissa kanaler ska man ha köpt sig ett speciellt guldmedlemskap för, men annars är detta ett utmärkt ställe att börja på om man är ny i nätradiolyssnandet och inte vet vart man ska söka.

Guldkanalen - 80-tal
NY
Guldkanalen heter en radiostation i södra Sverige som fokuserar på äldre musik. På nätet har dom kanaler som sänder musik 24 timmar om dygnet från olika decennier. Det finns både en för 60-tal, 70-tal och 90-tal OCH en för 80-tal! Både klassiska och mindre hits av svenska och utländska artister precis när du vill!


Länksidor med radiostationer
Real Radio Guide
On Air (Bra sida för den som också vill ha nyheter om vad som händer i radio-Sverige!)
SHOUTcast


 Tillbaka till början

Free Web Hosting