LAGENS ÄNGLAR

I samma veva som "Spanarna på Hill Street" kom, så skapades en inte lika actionfylld variant av David E. Kelly och Steven Boccho som utspelade sig i Los Angels advokatvärld. På advokatbyrån McKenzie/Brackman så fick man följa en mängd olika advokaters vardag, från morgonmötet till dagens olika rättsfall samt allehanda komplikationer med maktspel inom byrån, humoristiska inslag och privata kärleksproblem. Serien fick ett antal kända namn som var ganska populära under ett par år på 80-talet, bland annat den tuffa sekreteraren med pipröst Roxanne Melman (Susan Ruttan), flickfavoriterna Victor Sifuentes och Michael Kuzak (Jimmy Smith och Harry Hamlin), den råslipade och tuffe Tommy Mullaney (John Spencer) och den neurotiske och sexgalne familjerättsadvokaten Arnie Becker (Corbin Bernsen). Av dessa har Jimmy Smiths och John Spencer klarat sig bäst efteråt. Smiths gick vidare till en annan succéserie betitlad "På spaning i New York" och Spencer kunde ses i den flerfaldigt belönade "Vita Huset". John Spencer avled dock 2007.

     Efter många år som succéserie började publiken svika runt 1991 och när flera av de stora namnet lämnat serien så lades den ner. Dock kan man säga att den levde själsligen under modern tid också för "Lagens Änglar" har nog legat ganska mycket till grund för den nyare varianten som gick i TV4 och som hette "Advokaterna".
     "Lagens Änglar" som TV-serie finns inte på DVD, men däremot gjordes en återförening 2002 i form av en långfilm kallad "LA Law - the movie" och den finns på DVD. Men den är väldigt svåråtkomlig i Sverige.Välj ny TV-serie

Free Web Hosting