SVENSKA HJÄRTAN

Karin Mannheimers serie som gett kräftskivan ett ansikte. Varje säsong började nämligen med en kräftskiva där alla var stupfulla innan kvällen var slut. Serien handlade om ett villaområde där alla grannarna kände varandra och om deras relationer till varandra. Solweig Tärnström var den stora stjärnan i serien som den hunsade hustrun Elizabeth. Hennes man Thorsten (Ulf Quarsebo) var alkoholist och Elizabeth fick alltför ofta ta hand om honom. Givetvis hamnade hon i en otrohetsromans med grannen Henrik (Sten Ljunggren) och hela grannskapets vänskap rasar helt ihop när det uppdagas.
     Den första säsongen är också det som folk minns mest, det vill säga när Thorsten, aspackad och förbannad efter att just ha fått reda på om Elizabeths romans med Henrik, kör omkring med gräsklipparen ute i snön.
     Sen sen dog både Thorsten och skådespelaren Ulf Quarsebo och det gjordes ett antal uppföljare. Men senare avsnitt skulle inrikta sig mer på enskilda karaktärer än hela grannskapet. 1998 gick det sista avsnittet då Elizabeth hade sålt sitt hus och man slutscenen såg henne lägga nycklarna i brevlådan.
     "Svenska Hjärtan" var som bäst under första och alternativt också i andra säsongen, men sen tycker jag att serien mer gick på rutin och blev för tråkig.

Välj ny TV-serie

Free Web Hosting