FAME

1980 kom en långfilm vid namn "Fame" om några ungdomar på en dans- och musikskola i USA. Filmen sparkade även igång en kortare karriär för sångerskan Irene Cara, som efter "Fame" även hade succéer med "Flashdance", "Why me" och "Breakdance". Själva f
ilmen blev en stor succé och vandrade sen på till att bli en TV-serie där man fick följa danseleverna och musikelevernas vardag och problem i skolan. Flera av skådiserna blev stora stjärnor och två skivor betitlat "The kids from Fame" gavs ut. Och ju mer tiden gick så försvann elever och nya kom och serien blev bara populärare och populärare. De flesta manliga danseleverna som Billy Hufsey och Jesse Borego blev flickfavoriter och danstjejerna hängde på pojkrummen under 80-talet. För mig var mörkhåriga Nia Peeples, som spelade vardagstjejen Nicole, den absolut snyggaste.
     Framåt slutet av 80-talet så närmade sig serien sitt slut. Ändå var två elever, Danny Amatullo (Carlo Imperato) och Leroy Johnson (Gene Anthonio Ray) och många av lärarna kvar från starten och sista avsnittet firades med ett stort återföreningsparty, tyvärr utan "Nicole" som omkom i ett avsnitt, och stor dansföreställning till "Fame"-låten. Efter det så dök det många år efteråt upp en kopia kallad "Fame L.A" som utspelade sig i en annan, liknande skola i Los Angeles och där Billy Moses ("Cole Gioberti" i "Falcon Crest") var den stora stjärnan. Men "Fame L.A" var inte alls samma succé.
     Av stjärnorna från "Fame" är det bara en som överlevt karriären, Cynthia Gibb, som spelade Holly. Hon spelade på 80-talet med i ett antal Hollywoodsuccéer och hade komedishower i USA.

Välj ny TV-serie

Free Web Hosting