ELDORADO

Kjell Allinge hade funnits i P3s korridorer i många år, i klassiska program som "Hemma hos...", "Café Midnatt", "Fantasino", "Det eviga", "Pop 76" och "Månskensexpressen". I det tidiga 80-talet så fick han ett nytt program som hette "Eldorado", som först gick på kvällstid och sen flyttades till söndagseftermiddagar. Eldorado var ett mer poetiskt program, där Kjell Allinge gjorde små humoristiska och halvflummiga kåserier och tankeutflykter, blandat med musik. Han presenterade också önskemusik i programmmet i programinslaget "På samma våglängd" på sitt eget sätt och hade ibland även reportage. Han var även en av orsakerna till att Adolphson & Falk upptäcktes och när Titiyo släppte  genombrottslåten "Talking to the man in the moon" 1989 så spelade han bara den låten under ett helt program. Allt kunde hända i Eldorado.
En del av programmet kan också tillskrivas Lennart Wretlind som var mångårig producent av programmet, men som också ofta hördes i programmet.
    
1993 lades Eldorado ner och Allinge sattes att presentera numera önskeprogrammet "På samma våglängd", i samma stil som önskeinslagen i Eldorado. Programmet var en av de mest udda önskeprogrammen i P3s historia, detta innan Pontus Enhörning började med "Önska"...
     Sen skrev Allinge krönikor i diverse samhällstidningar och kunde höras i en reklamfilm för en viss sängsort, vars namn kan sägas vara starkt förknippad med travsporten. 
     2005 så återupptog han programmet på P2s webbradio. Det blev en sån succé att P2 till slut tog in programmet i ordinarie tablå och Eldorado kan ännu höras i Sveriges Radio. Även Eldorado finns ute på skiva. Två LP-skivor med musik från programmet finns utgivna, en 1982 ("Eldorado: Stjärnornas musik") och en 1987 ("Eldorado: Äventyret fortsätter").
1987-plattan
finns att läsa som recension på denna sida.
Välj nytt radioprogram

Free Web Hosting