PROFESSOR DRÖVELS HEMLIGHET

Detta var en norsk barnserie som handlade om de tre bröderna Gaus, Roms och Brumund Dal (Lars Mjoen, Knut Lystad och Trond Kirkvaag). Dessa var äventyrare och de skulle leta efter den försvunna professor Drövel, men råkade ut för allehanda saker på vägen. Serien var en komediserie och ganska crazy och galna saker kunde inträffa, folk som inte hörde till serien dök upp, bröderna kunde räddas ur sina faror av de mest osannolika saker, seriens berättare kunde plötsligt bara stega fram framför kameran och någon av figurerna kunde plötsligt börja klaga över att denne fått för liten roll i serien. Men serien är en klassiker i sin genre och trots att den var långt i från seriös så lyckades den hålla en spännande nerv i form av en cliffhanger på slutet.
     Serien fick två fortsättningar. Dels "Bröderna Dal och de mystiska spektralstenarna" där de hittade en tidsmaskin, som de åkte runt i och många år senare en sista del, "Legenden av Atlant-Is" (1995), där de hjälpte norska samer att hitta sin stulna magiska kruka.
     Vad jag förstår så kommer det ingen fjärde del, men serien är ändå av den kalibern att man definitivt inte behöver vara barn för att gilla den!Välj ny TV-serie

Free Web Hosting