COSBY SHOW

Bill Cosby var för 15 år sen en av USAs bäst betalda och uppskattade färgade komiker. Han hade en egen show som var döpt efter hans riktiga namn, inte hans rollnamn i serien, vilket får anses som ganska udda.
     I serien spelar han Cliff Huxteble, en läkare som alltid får sista ordet och som med vitsiga ord och klurigheter lyckas leda sin familj, med hustrun Clair (Phylicia Rashad, för övrigt syster till Debbie Allen som spelar dansläraren Mrs Grant i "Fame") och fem barn. Bill Cosby var verkligen stjärnan i showen. Förutom att han också regisserade showen och skrev manus, så var han den som alla skrattade mest åt. Hans mimik, ordvitsar, skådespeleri och rörelser var obetalbara. Den enda i familjen som ens kom i närheten av Cosbys popularitet var yngsta dottern Rudy (Keisha Knight-Pulliam) som hade en stor "cute"-status hos fansen. Men även hon växte upp och mot slutet testade man att låta en 6-årig styvdotter till dottern Denise (Lisa Bonet) ersätta Rudy. Dessutom plockade man in en bitsk och slarvig brorsdotter till Huxteble vid namn Pam Tucker (Erica Alexander) flytta in. Men det var då redan för sent. Med serier som "Simpsons" och "Bevies & Butthead" så hade den amerikanska humorn flyttat sig bort från den snälla och trevliga sitcomkomik som Cosby representerade och serien lades ner.
     Efter Cosby så försökte nästan alla skådisarna sig på en solokarriär, med mest rubriker för Lisa Bonet, även fast hon blev mer känd som knarkande flickvän till Lenny Kravitz.
     Keisha Knight-Pulliam kan man, för övrigt, se i videon till rapparen Chingys hit "One call away" från 2004.
    Bill Cosby gjorde en deckare vid namn "The Cosby Mysteries", som dock floppade. Därefter försökte han göra en ny serie under namnet "Cosby", dessutom åter med Phylicia Rashad som sin hustru, fast med helt andra rollnamn och med nya barn. Serien var klasser sämre och floppade även den och fick endast uppmärksamhet när systrarna Phylicia och Debbie Allen i ett avsnitt möttes för första gången.
     Sen fick han en komedishow, "Kids Say the Darndest Things", där han intervjuade barn på sitt eget sätt och utnyttjade den komik med barn som han hade utvecklat med "Rudy" tio år tidigare.
     Orginalversionen av "Cosby Show" var sitcom-komik på bästa nivå och är det närmaste en amerikansk  "Svensson, Svensson" som har funnits. Första avsnittet är minnesvärt där Cliff försöker lära slarvige sonen Theo (Malcolm-Jamal Warner) vad som händer när man inte pluggar i skolan.Välj ny TV-serie

Free Web Hosting