ÄVENTYR I BUKTEN

"Äventyr i bukten", eller "Danger bay" som den heter i original, var en mindre actionspäckad serie producerad av Disneys bolag där en marinbiolog , Dr Grant "Doc" Roberts (Donnelly Rhodes), bekämpar ekologiska och naturrelaterade brott i Vancouver, Kanada, tillsammans med sina tonårsbarn Jonah (Christopher Crabb) och Nicole (Ocean Hellman) samt den snygga arbetskollegan Donna Chen (Michele Chan). Serien var alltså mer barn- och ungdomsanpassad, men inte heller ospännande för en äldre person att se. Allt var passande i en tid på 80-talet då miljömedvetenheten växte sig allt större hos människan. Familjen Roberts löste brott mellan 1984 - 1990 innan serien lades ner. Serien gick även i Sverige under ett par år i slutet av 80-talet, även om inte alla seriens sex säsonger köptes in. 
     Efter seriens slut så är det ingen av skådespelarna som lyckats ta sig nämvärt vidare i karriären utan alla har harvat på med diverse TV-serieinhopp här och var.
     Liksom många andra serier från förr har en fortsättning försökts lanseras under 2000-talet, kallad "Danger Bay - the next generation", där en avlägsen son (alltså inte Jonah
till den numera förolyckade Grant Roberts skulle ta vid, men denna version har lyst med sin frånvaro på de stora TV-bolagen och floppat. "Äventyr i bukten" tillhör den kategori serier (som "Automan", "Simon & Simon" etc) som tyvärr oförtjänt hamnat i glömska och som borde kunna dammas av för reprisering.

Välj ny TV-serie

Free Web Hosting