HELT APROPÅ

Satirprogram i Sverige växte inte på träd precis i mitten av 80-talet. "Helt Apropå"-gänget ändrade på det. Och visst fanns det ingen större kung på området politisk satir än Stellan Sundahl, som gick bort alldeles för tidigt, 1998. Han, tillsammans med Fritte Friberg, Kryddan Pettersson och Lotta Thorell, som hade föregåtts av Cecilia Haglund och Elisabeth Benke, spelade upp sketcher om världen och det svenska samhället inför en jublande publik, allt medan Kryddan Pettersson och Stellan Sundahl emellanåt satt i en studio och drog stå-uppliknande tankar. Det unika med programmet var att man var aktuell. Man spelade in programmen samma vecka som det sändes och därmed blev sketcherna extra speciella.
      Den vassa tungan som Stellan Sundahl visade upp i detta program bar han sen med sig i de flesta program hand gjorde, inte minst i "Snacka om nyheter" på det sena 90-talet. Dom andra medlemmarna i gänget försvann från rutorna med tiden. Fritte Friberg, Lotta Thorell och Kryddan Pettersson arbetar ihop fortfarande vid olika framträdanden.     
     Sen dess har politisk satir helt ballat ur. Numera driver man inte om samhället för att kombinera humor och samhällskritik, utan gör det enbart för att och locka sälja, förnedra och desperat tänja på gränserna för att hitta en ny form av humor att bräcka andra program med. "Helt apropå" vågade visa upp samhället ur sin syn med en humoristisk glimt.

Välj ny TV-serie

Free Web Hosting