ALLÅ ´ALLÅ ´EMLIGA ARMEN

"Hallå hallå hemliga armén" var en brittisk dramaserie om andra världskriget som blev en hygglig succé på sin tid. Inte långt därefter så gjordes en parodi på samma serie om den franska motståndsrörelsen och den stackars caféägaren René (Golden Kaye) som, motvilligt, dras in i kampen mot nazisterna. René är en kvinnocharmör med stor mage, mustasch och tunnt hår som har en ganska vass tunga och en förmåga att hamna i de mest bisarra situationer. Han är gift med Edith (Carmen Silvera), som är domderande och lättlurad. Varje gång som hon kommer på René med nån donna i en skrubb, oftast snygga servitrisen Yvette (Vicky Michelle), så ryter han i med:
"You stupid womaaaaan...", åtföljt av någon superlögn som Edith sväljer med hull och hår.
Emellan åt dyker allehanda, dåraktiga, typer upp, som använder igenkänliga fraser. Vem minns inte den brittiske polisen Crabtree (Arthur Bostrom), som försöker prata franska och som öppnar varje morgon med "God muuurning!", motståndsledaren Michelle (Kirsten Cooke) som dyker upp i helt fel och knepiga situationer med ett uppdrag och som inleder med "I shall say this only once", den ständigt allvarlige, men smått sexfixerade Gestapomannen Herr Flick (Richard Gibson och senare David Janson) eller den lätt homosexuelle, översten Hubert Gruber (Guy Siner), som hatar våld, men älskar René. 
    
1992 så avslutades serien med att en åldrande René rymde med sin Yvette. Sen dess har skådespelarna inte direkt glömt sina roller utan har använt dom vid olika tillfällen på revyscener i England. Sue Hodge, som spelade den kortväxta blodtörstiga servitrisen Mimi, plockade upp sin roll igen i en revy hon spelade i London för några år sen. 2007 samlades hela gänget, de som ännu var i livet, för ett återföreningsavsnitt, ett avsnitt som finns att se på Youtube.
    
Detta var en lysande komediserie, som lyftes upp av lysande skådespeleri och vass tunga av Golden Kaye och en brilliant parodi på nazismen.
    Serien blev en gigantisk succé i hela Europa och det gjordes, till och med, en singel med René och Yvette, där de gjorde 60-talets stönlåt "Je t´aime" på ett eget och komiskt sätt. En singel som finns i min ägo och som bör avnjutas. Man kan lyssna på den, och signaturen, på denna sida! Mer kult och humor för man leta efter!
Välj ny TV-serie

Free Web Hosting